Kistarcsa,

Móra Ferenc utca 41.

 
Nippon Diesel Kft.
 
 

2008 tavaszán importőrt váltottunk és így már többszörös szűrőn esnek át az általunk behozott diesel motorok. Ennek következményeként az elmúlt egy évben egyetlen egy minőségi kifogás sem érkezett az eladott alkatrészekkel kapcsolatban. Ezen felbuzdulva 2009.03.01 től minden eladott komplett motorra és hengerfejre immár három hónapos cseregaranciát vállalunk.

Egy jó állapotú használt alkatrész évekig tudja szolgálni tulajdonosát, de nagyon fontos, hogy ha alternatívaként utángyártott alkatrészt választunk, próbáljunk utánajárni, milyen forrásból származik.

Ennek igazolásaként szeretnék megosztani egy történetet:

2008 februárjában megkeresett egy régi vásárlónk, hogy szüksége lenne egy Mitsubishi 2.5 Td hengerfejre. Az árajánlat megadása után visszahívott bennünket, hogy az általunk megadott árnál kicsit drágábban talált vadonatúj utángyártott hengerfejet, ezért lemondta a megrendelését.

Eltelt 1 év és újra találkoztunk idén februárban, mert az autója saját hibájából főtengelyhibás lett, és a fűzött motorblokkot tőlünk szerezte be. Ezt a velünk leszerződött műhelyben cseréltettük ki, és meglepve láttunk, hogy a mindössze 35000 kilométert futott utángyártott hengerfej minden szelepfészek között át van repedve, és teljesen használhatatlan.

Mi ebből a tanulság? Az, hogy valami új, még nem feltétlenül garancia arra, hogy jó minőségű. A hengerfej egyébként kínai beszerzés volt, és a forgalmazó természetesen elzárkózott a cseréjétől.

Kína nagyon sok megfelelő minőségű terméket készít az utóbbi években (ne felejtsük, például a GPS-ek nagy része ott készül), de a hengerfej gyártásához szükséges alumíniumot eltérő forrásból szerzik be, lényegesen olcsóbban, ezért ez a minőség rovására mehet.

Mielőtt nagy értékű utángyártott alkatrészt veszünk, tegyük fel magunkban a kérdést, vásárolnánk-e autót is annak az országnak a termékeiből?